Goditja e një objekti drejt një shënjestre.

Original article: http://robotics.cs.iastate.edu/ResearchBatting2D.shtml Artikulli origjinal: http://robotics.cs.iastate.edu/ResearchBatting2D.shtml Të godasësh një top ne fluturim apo ndonje objekt tjetër katror është një manover që do aq shumë aftësi saqë per një njeri duhet gjithe ajo praktikë për ta mesuar. Për një robot, kjo punë është një sfide qe do kontroll dhe super koordinim…

Zgjidhja e paradoksit të Olber

Original article: http://www.ronaldkoster.net/olber.html Artikulli origjinal: http://www.ronaldkoster.net/olber.html ——– Pse është qielli i natës i errët? Pse është hapësira e errët? Një nga problemet më interesante në kozmologji është paradoksi i Olberit, i cili thotë se qielli duhet të jetë i ndritshëm si ditën po ashtu edhe natën. Është e qartë se…

lsh

Artikulli origjinal: http://www.lysator.liu.se/~nisse/lsh/ Nje implementim GNU i protokollit Secure Shell lsh eshte nje implementim (ne kuptimin GNU) i protokollit SSH versioni 2, i standardizuar nga grupi IETF SECSH. Kjo faqe do tju ndihmoje qe te gjenit e gjitha resurset qe ju nevojiten ne lidhje me lsh. Dokumentimi Shkarkimi i lsh…