lsh

Artikulli origjinal: http://www.lysator.liu.se/~nisse/lsh/

Nje implementim GNU i protokollit Secure Shell

lsh eshte nje implementim (ne kuptimin GNU) i protokollit SSH versioni 2, i standardizuar nga grupi IETF SECSH.

Kjo faqe do tju ndihmoje qe te gjenit e gjitha resurset qe ju nevojiten ne lidhje me lsh.

Dokumentimi

Shkarkimi i lsh vjen me nje manual informacioni. Ju mund te lexoni edhe manualin online, gjithashtu. Nese doni ti beni hack lsh, duhet te lexoni e pare fajlet README dhe doc/HACKING.

Infrastruktura

Ka nje mailing list nese doni te abonoheni.

Ju mund ta shkarkoni lsh te git.lysator.liu.se. Serveri i vjeter CVS eshte akoma ne dispozicion, por nuk është më e përditësuar.

Ekziston gjithashtu një Bugzilla për raportimin e gabimeve te lsh si dhe karakteristika të reja.

Shkarko

lsh perdor numrat per versionin njesoj si linux, i.e. 1.2.x, 1.4.x etj jane versione stabile, ndersa 1.1.x, 1.3.x, 1.5.x etj jnae versione ne te cilat po punohet akoma.

lsh janë nënshkruar duke përdorur GNU Privacy Guard, me këtë çelës publik (HTTP nga Suedia, ose FTP nga Suedia)

Ju mund të shkarkoni versionet e fundit të lsh nga:

Gjithashtu mund te perdorni edhe websitet e tjera per shkarkim:

  • Australia: FTP dhe HTTP (naten ne oren 0230 ora lokale)
  • Austria: FTPHTTP, dhe  rsync, rsync://gd.tuwien.ac.at/utils/shells/lsh/. Axhornime ditore.
  • Greqi: FTP (Axhornime ditore)
  • Hungari: FTP (naten ne oren 0320 ora lokale)
  • Hollande: HTTP

Lidhje të ngjashme

MacSSH

Nje porte per Mac per lsh nga Jean Pierre Stierlin.

Programme te tjera ssh

SSH Communications Security

Kompania qe beri programin e pare ssh (me pagese)

GNU Privacy Guard

Nje program zevendesues PGP qe implementon specifikimet IETF OpenPGP .

Linux FreeS/WAN

Nje projekt qe implementon enkriptimin ‘end-to-end’ te IETF’s IPSEC  per Linux.

OpenBSD

Sistemi operativ qe ka IPSEC dhe OpenSSH si standard qe prej versioni 2.6.

The Kerberos FAQ

eBones Kerberos shperndarja

Iformacione te tjera mbi Kerberos tek KTH ne Suedi.

Heimdal

Nje implementim i Kerberos 5, gjithashtu nga KTH.

START_TLS

Nje implementim falas i telnet qe perdor certifikatat per autentikimin dhe enkriptimin IETF’s Transport Layer Security (TLS) dhe X.509.

SRP

Protokolli Secure Remote Password (passwordi i sigurte ne largesi), ofron nje alternative me te thjeshte te Kerberos.

C-Kermit Mbeshtet Kerberos, SRP dhe TLS per autentikim dhe enkriptim